Segíthetünk?
 

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot.

Chemnitz-i gazdasági régió


Az EURÓPA szívében található Chemnitzi tartomány Németország keleti részének egyik legfontosabb gazdasági, kulturális és tudományos központja. Amellett, hogy minden szempontból fontos és virágzó gazdasági környezet, igen vonzó lakóhely is. Szászország harmadik legnépesebb városa - az azonos nevű kormányzati körzet székhelye, - amely más városokkal együtt (Vogtland, Zwickau, Erzgebirge) a Szász-Háromszög része.

Az iparosodás példátlan fellendülést hozott a régióba, így a kedvező gazdasági háttér nemcsak az olyan nagynevű cégeknek kedvezett, mint pl. Audi Group, hanem nagyban ösztönözte a helyi vállalkozókat saját vállalkozásaik létrehozására is.

A régió a gépipar, a gépjármű ipar, valamint a textilipar terén Európa egyik legjelentősebb központjává fejlődött, nemhiába emlegetik a várost a "Szászország Manchestere" néven. Ez a siker a mai napig tart és a régió mára a kelet-német autóipar központjává vált. Bár az itteni gazdaságban meghatározó szerepet tölt be a Volkswagen Sachsen GmbH és beszállítói jelenléte, a régiót továbbra is a közepes méretű vállalatok és a legkülönbözőbb ágazatok széles köre formálja. Mindezeken felül, az itteni szaktudás kiemelkedő Németország más régióihoz képest.


Az innovatív, a folyamatos és a lüktető fejlődés fenntartása fontos számunkra, ezért igyekszünk a régióban vonzó hátteret biztosítani a jövő képzett munkavállalói számára.
A térségben kisgyermekkortól kezdve egészen felnőtté válásig biztosított a magas szintű oktatás: számos óvoda, általános- és középiskola áll rendelkezésre, valamint 3 mesteri fokozatot nyújtó oktatási intézmény és 4 egyetem várja a diákokat! A magas oktatási színvonalat alátámasztja az a tény is, hogy a szász gyerekek rendszeresen a legjobb helyeken szerepelnek a nemzetközileg is elismert PISA-mérés eredményiben. Emellett a régióban a több mint 70 kutatóintézet és szolgáltató jelenléte is alátámasztja a jövő tudatos tervezésének fontosságát.

A Chemnitz-i gazdasági régió a kiváló tanulási és munkafeltételek mellett igen magas életminőséget kínál. Rengeteg kulturális létesítmény, számos sport- és szabadidős lehetőség várja az ideérkezőket, valamint a térség természeti szépségekben is igen gazdag. Még a nagyobb városokat is (Chemnitz, Zwickau, Plauen) erdők, zöldterületek veszik körül, ahonnan gyakran látszanak a havas hegycsúcsok. Az itt élők, az átlagos bér és bérleti díj különösen kedvező arányának köszönhetően magasabb életszínvonalat teremthetnek meg, ezáltal könnyebb és élvezhetőbbek a mindennapok!

Látogasson el hozzánk, szeretettel várjuk!